mksqen
19
Нед, Сеп
0 Нови / 7 дена

Европски викенд за набљудување птици на 1 и 2 октомври

Европски викенд за набљудување птици на 1 и 2 октомври

Типографија

Друштвото за заштита на птици и проучување на Србија (BSPSS) на 1 и 2 октомври ќе организира патувања до 27 локации во Србија по повод Европскиот викенд за надгледување на птици "EuroBirdwatch 2016".

Орнитолозите ќе разговараат со посетителите за миграција на птиците и ќе ги информираат за опасностите што им се закануваат во текот на патувањето. Ќе се укаже и на фактот дека во Средоземното Море секоја година ловокрадците убиваат околу 25 милиони птици.

Набљудувањето на птиците ќе биде организирано во Делиблато, Бачки Петровац, Нови Сад, Бела Црква, Бечеј, Сремска Митровица, Велико Градиште,Карлович, Бачка Топола, Тарас, Кањжа, Белград, Овчар Бања, Вршац, Мокрин, Бачка Паланка, Нови Бечеј, Хајдук, Палиќ и Поповици.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Пријавете се преку нашата бесплатна е-мејл претплата на услуги за да добивате известувања кога ќе има нови информации.

Најпопуларни вести во категорија Балкан